Det første spadestik..

Verdens bedste boller!

Sundhed er på alle måder et misforstået begreb, og der er mange, der ikke formår at skelne mellem, hvad der er sundt og hvad der er slankende, til trods for at forskellen er enorm.
I min verden kan rigtig, rigtig mange ting kategoriseres som værende sunde, hvor rigtig få ting er decideret slanke.
Ingen fødevare kan tåle at blive taget ud af den kontekst, der hedder dagligt indtag og til trods for, at det aldrig har været lettere at tilegne sig viden, så farer flere og flere vild i sundheds-junglen!

Jeg spiser ret meget det, jeg har lyst til men skæver selvfølgelig til mit daglige indtag og vil selvfølgelig helst ikke tage på. I perioder hvor jeg gerne vil tabe mig, skærer jeg så lidt ned for fedt og kulhydrater, og derved undgår jeg ting som disse boller. Hvilken lidt er en skam, for de er dælme lækre.
De kan dog heldigvis fryses ned og således behøver man ikke spise hele portionen på en gang.

Opskriften er inspireret af denne opskrift, men da opskriften kan varieres meget, får I her mit meget vellykkede resultat.

Ingredienser:
5 dl vand
Gær på størrelse med en ært
2 tsk. groft salt
2 dl hvedemel
2 dl ølandshvedemel
3 dl rugmel
1 dl hørfrø (sådan cirka)
Chiafrø (bare et drys, intet bestemt mål)

Fremgangsmåde:
Min fremgangsmåde er ret ens med Ann-Christines, så den vil jeg ikke beskrive i detaljer. Jeg har lidt svært ved ovn-indstillinger og laver som udgangspunkt alt på varmluft. Disse fik varmluft de sidste 5 minutter, og jeg har ingen idé om, det har nogen betydning men jeg syntes, at de så lidt ubagte ud og føler, at der er lidt mere gang i varmluft end alm. ovn. Men det måske bare mig?

Om ikke andet blev de virkelig lækre, og jeg puttede dem i ovnen mens jeg snuppede mig et bad. Det er altså smart!
Da de var næsten kølet af, puttede jeg dem i poser og så røg de i fryseren. Jeg er altid meget i tvivl om, hvad man kan forvente af en bolle, der har været nedfrosset. Men de her smager altså stadig, som den dag de var nybagte. De blev hverken tørre eller kedelige, så det kan jeg kun anbefale.
Næste gang vil jeg umiddelbart lave en lidt grovere version med mere rugmel og flere kerner, men disse var nu også et rigtig godt bud!

/Simone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Det første spadestik..