Verdens bedste boller!

Chiagrød for begyndere!

Den seneste uge har jeg givet mig i kast med chiagrød. Det er jo ikke ligefrem et nyt fænomen her i blogverdenen, men jeg har ærlig talt fået en lille smule åndenød af at se SÅ kreative kreationer med chokolade-orange smag og 17 forskellige slags frugt og nødder på toppen så tidligt fra morgenstunden. Så jeg har altid stille trykket ‘Mark as read’ på min bloglovin feed, når ordet chiagrød indgik i indlæggets titel.
Og dette skyldes blandt andet også, at jeg i den grad ikke er en grød-pige. Jeg forsøgte mig en overgang med havregrød, men jeg kan altså bare ikke lide det.

Så hvorfor kastede jeg mig ud i chiagrøden alligevel? Jo ser du, jeg har i lang tid søgt efter en morgenmad som ikke kræver noget af mig fra morgenstunden. Hverken af min kreativitet eller sparsomme tid. Noget, som max tager 30 sekunder og derefter kan kastes i hovedet hurtigst muligt.
Jeg er generelt sådan lidt sjovt indrettet og ville faktisk hellere spise bøf eller bolognese til morgenmad end yoghurt og müsli-produkter. Jeg har derfor haft fin succes med æg i forskellige omelet og scrambled udgaver, men tiden er desværre ikke til det på hverdagsmorgener – ikke altid i hvert fald.

Jeg har altså i de seneste dage forsøgt mig med forskellige udgaver af den populære grød. Altså efter at jeg lige var kommet mig over kiloprisen på de små fætre. Av min arm – 65 kroner for 300 gram. Og det var endda fordi jeg valgte den økologiske fra til 90 kroner for samme mængde. Kan det gøres billigere, så lad mig endelig høre? 🙂

Første forsøg gik ganske enkelt i vasken. Jeg havde jo læst om, at de kunne optage 10-12 gange deres egen masse og havde nok været en anelse for gavmild med mælken. Om ikke andet var det helt flydende morgenen efter, og jeg reddede det ved at blende det med lidt skyr og frosne hindbær. Forsøg 1 var altså kun chiafrø og lidt for meget øko minimælk. Det blev nu lækkert nok, og det så ud som på første billede nedenfor men var vidst lidt mere en smoothie end chiagrød.


IMG_8032IMG_8092
Næste forsøg på chiagrød forsøgte jeg at være en anelse mere præcis med mængderne, og det blev således:
– 2 spsk chiafrø
– 1 spsk skyr
– 1,5 dl minimælk
Og her ramte vi helt sikkert min favorit. Den ses på billede ovenfor, og det var helt sikkert også den, der lignede mest alle de billeder, jeg har set på instagram og blogs. Den blev toppet med frosne hindbær, som jeg lige gav et lille opkog (noget, der snildt kan gøres aftenen forinden) og hakkede mandler og hørfrø.

Men jeg kastede mig alligevel ud i to nye versioner efterfølgende. Den efterfølgende dag forsøgte jeg mig nemlig med at blande hindbærmassen i grøden allerede om aften. Det smagte fint, men jeg fortrækker nu at få det ovenpå til at give lidt syrlighed.
Og her til morgen forsøgte jeg mig så med en, som havde et højere indhold af skyr, således at det blev 1,5 dl skyr og kun 0,5 dl minimælk. Det var i den grad for drøjt til mig, hvilket jeg generelt godt synes at skyr kan være, så imorgen skal jeg tilbage til version nummer 2, og jeg har endelig fundet mig en morgenmadsfavorit som ikke kræver tid af mig om morgenen! Jeg tror forskellen for mig er, at det er en kold grød, og det kan jeg bare bedre lide! 
IMG_8110
Jeg fik vidst ikke nævnt, at jeg laver det aftenen inden og stiller i køleskabet – men nu er det i hvert fald nævnt! Sådan er det generelt med chiagrød, men det kunne jo være, at du (ligesom mig) var en nybegynder i denne verden.

I morgen er det søndag, og derfor skal grøden indtages med bæredygtig te, rødbedejuice og et lille ingefærshot, hvilket også var sådan det så ud i morges.

God lørdagaften derude (hvis nogen kigger med) – jeg vil fortsætte min eksamenslæsning imens jeg drømmer om farverige drinks og høj musik.

/Simone

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Verdens bedste boller!